HANZAPLASTI

Proizvodi koji su izradjeni od perforirane, plasticne trake koja je homogeno premazana hipoalergijskim lepkom. U središnjem delu je fiksirano  jastuče od netkanog materijala, koje ne iritira kožu i ne lepi se za ranu. Najčešća  indikacija je  zbrinjavanje oderotina, ogrebotina, manjih posekotina i površinskih rana. Priroda materijala od kog su izrađeni omogućava snažno prijanjanje na kožu ali se  lako i bezbolno se uklanjanje.

Galaflex

GALAFLEX

Elastičan i flexibilan hanzaplast. Štiti rane od zagađenja, zaustavlja krvarenje. Zbog svoje elasticnosti, pogodan je za primenu na različitim delovima tela uključujući i zglobne površine. Dobro prijanja, propušta vazduh i dopušta koži da diše.

GALAFIX

Klasican hansaplast u boji kože. Neelastican, otopan i dugo postojan na koži u toku njene regeneracije. Lak za upotrebu i pogodan za korišćenje u kućnim uslovima.

Galafix univerzalni
Galacapsicum

GALACAPSICUM

Perforirani flaster na bazi kapsaicina dizajniran tako da postepeno oslobađa lekovitu supastancu u periodu od 48h. Na mestu nanošenja, povećava temperaturu kože i uzrokuje pojačanu prokrvljenost sa povećanim crvenilom koji dovodi do prijatnog osećaja toplote. Kapsaicin ima antiinflamatorno i antireumatsko dejstvo, pa se koristi kao lokalno sredstvo za ublažavanje bolova, napetosti i ukočenosti u mišicima, zglobovima i kostima.  Efekat zagrevanja se ispoljava vec nakon 10 minuta a dejstvo traje i do 48h. Primenjuje se kod  išijalgija (išijas, lumbago), osteoartroza, ukočenosti i napetosti u mišićima.